2021 is uitgeroepen tot Internationaal Jaar van Groenten en Fruit!

De Food and Agriculture Organisation (FAO) van de Verenigde Naties heeft 2021 uitgeroepen tot hét jaar van groenten en fruit. Het ultieme doel? De groeiende wereldbevolking voeden. Een ambitieus streven; want om wereldwijze voedselzekerheid te garanderen moet er nog veel gebeuren.

Tijd voor actie! Door voedselverspilling te verminderen en ons te focussen op duurzame voedselproductie, dragen we bij aan het realiseren van een betere wereld. Doe je mee?

Koop lokaal en seizoensgebonden

Groente en fruit dat je koopt bij De Verserij is lokaal geproduceerd en altijd seizoensgebonden. Dat laat een kleine ecologische voetafdruk achter, zorgt voor betere verhoudingen wereldwijd, smaakt geweldig en is de beste keuze voor je gezondheid. Zo worden seizoensproducten geteeld zonder gebruik van pesticiden, was of conserveringsmiddelen. En omdat ze groeien in de volle grond en op het optimale moment worden geoogst, is er maximaal behoud van voedingsstoffen. Én smaak.

Geniet meer van groente en fruit

Want laten we niet vergeten dat groenten en fruit erg lekker zijn. Met een prachtig versaanbod, toepasbare tips tegen voedselverspilling op ons blog en verrukkelijke recepten helpen we je iedere dag aan de minimale hoeveelheid van 400 gram groenten en dezelfde hoeveelheid fruit. Van goede voornemens nieuwe gewoontes maken, noemen we dat.

We komen graag bij je langs met lokaal geteelde seizoensgroenten- en fruit!


 

 

 

FruitGroentenInternationaal jaar van groenten en fruitLokaal

Deel je mening

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd