Hierom zou je MAMA’s zuurdesembrood moeten kopen

Om zelf zuurdesembrood te bakken, heb je maar drie basisingrediënten nodig: meel, water en zout. Klinkt simpel, maar het bakken van brood op basis van zuurdesem kost aandacht en vereist enige oefening. En we begrijpen best dat je daar helemaal geen tijd voor hebt. Daarom brengen wij zuurdesembrood bij je thuis. En niet zomaar zuurdesembrood, maar het zuurdesembrood van Bakkerij MAMA. En wel hierom:

1. MAMA bakt het beste brood van Nederland

Bakkerij MAMA is niet de enige zuurdesembakker van Nederland, maar wel de beste. De zuurdesembroden van bakker Karel Goudsblom zijn robuust maar luchtig en hebben een krokante korst. En in tegenstelling tot wat de term doet vermoeden, smaken ze allesbehalve zuur. We zouden het eerder omschrijven als ‘karaktervol’ en ‘rijk’. Brood dat zich goed leent om te beleggen, maar in principe niet meer nodig heeft dan een lik roomboter of wat olijfolie. Gevaarlijk lekker!

2. MAMA’s brood is gezond

Over het eten van brood gaan de wildste verhalen rond. Bloem en gist in brood zouden je dik, slaperig en zelfs ziek maken. Wat daar van waar is weten we niet, maar we weten wel dat deze doemscenario’s niet opgaan voor het brood van MAMA. In tegenstelling tot de meeste broden is het deeg van MAMA’s brood namelijk langzaam gerezen met zuurdesem (en dus niet met gist). Verder bestaat het brood alleen uit biologisch steengemalen meel van (oer)granen, water en zeezout uit Guarande. Dit maakt het zuurdesembrood van MAMA licht verteerbaar, puur en levert het eten van Karel’s brood waardevolle voedingsstoffen. Zelf zeggen zij er het volgende over:

 ‘’Brood kan een belastend voedingsmiddel voor je lichaam zijn, helemaal als je brood eet met een hoog gehalte aan gist, (tarwe)gluten, broodverbeteraars en conserveringsmiddelen.

Dus brood eten? Zeker! Maar niet te vaak, en als je het wel doet, kies dan voor puur, biologisch, desem brood, liefst van oergranen zoals einkorn, emmer en spelt - veel minder belastend en veel gezonder!⁠’

3. Het brood van MAMA verbindt

 De titel ‘bakkerij’ schiet Bakkerij MAMA eigenlijk tekort. MAMA is een multidisciplinair bedrijf waar ambacht, voeding, beeldende kunst en verbinding centraal staan. Karel houdt de lijntjes tussen zijn lokale leveranciers kort en ziet voedsel als het bindmiddel om wezenlijk met mensen in contact te komen. En als er íéts broodnodig is, dan is het dat wel.

-


Het beste brood van Nederland haal je bij De Verserij. Wij zijn de verbinding tussen jou en Bakkerij MAMA. Bestel je brood of patisserie van MAMA bij ons? Op de ochtend van bezorging rijden onze koeriers langs de bakkerij in Zwanenburg om jouw versgebakken brood op te halen. Zo kun je er zelf voor kiezen of je het brood wil invriezen of niet.

Proberen? Dat kan! Neem een kijkje op onze online broodafdeling en vul je winkelmandje met je favoriet. 

Bakkerij mamaBroodZuurdesem

Deel je mening

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd