Kaas

De Verserij heeft verstand van vers, en dat zullen jullie weten ook. Dit keer vertellen we alles over onze kazen. Althans, over een zeer unieke selectie daarvan!

Kaas

Kaas is onlosmakelijk verbonden aan de Nederlandse cultuur. Maar laten we niet vergeten dat ook Frankrijk, Zwitserland en Italië behoren tot de zogenaamde ‘kaaslanden’. En dan hebben we Griekenland, Spanje, Engeland en Denemarken nog niet eens genoemd.. Enfin, Nederland is echt niet het enige land waar dit fantastische product wordt bereid. De Verserij kijkt bij het samenstellen van het assortiment dan ook graag óver de grenzen. Het resultaat? Een aanbod kwaliteitskazen die stuk voor stuk het ontdekken waard zijn:

Belper Knolle

Belper Knolle is een hard Zwitsers kaasje met een sterke, kruidige smaak. Het wordt gemaakt van rauwe melk van Simmentaler koeien en is verrijkt met fijngesneden knoflook, ui en zwarte peper. Vóór de kaas officieel als ‘Belper Knolle’ verkocht mag worden, wordt deze maar liefst 12 maanden gerijpt in een kelder. Daarna kan de Belper Knolle worden geschaafd over een gerecht; net als een truffel!

Schaaf deze kaas over groene asperges, pasta, vlees, ei of een gebakken visje. Of experimenteer zelf met deze smaakmaker: Belper Knolle maakt bijna alles lekkerder!

Remeker Kaas

Op de boerderij van familie Van de Voort wordt misschien wel de lekkerste kaas van Nederland gemaakt: de Remeker. Met rauwe melk van eigen Jersey koeien, zuursel en biologisch lebstremsel. De kazen worden na een kort pekelproces overgebracht naar de rijpingsruimte, waar ze de nodige tijd krijgen om verder te ontwikkelen. Bovendien zorgt een speciale behandeling met ghee ervoor dat de natuurkorst gewoon eetbaar is!

Kies voor Remeker Pril, met ‘fluweelzachte structuur en botertonen’, Rekemer Ryp of Remeker Old: een kaas met een intense smaak en eiwitkristallen.

Ricotta Affumicata

Ricotta Affumicata is de gerookte versie van de milde, zachte Italiaanse kaas die grote bekendheid geniet. Er is trouwens niets mis met good old ricotta, maar de gerookte versie is pas écht een geweldige kaas. In tegenstelling tot de gewone variant, heeft Ricotta Affumicata een stevige structuur en een bijzonder lekkere, zoute smaak. 

Op deze Ricotta Affumicata is een snel, koud en ambachtelijk rookproces toegepast. Met als resultaat een kaas met een delicate rooksmaak die geen afbreuk doet aan de oorspronkelijke smaak. Probeer deze kaas op een knapperige ciabatta, til pasta alla Norma naar een hoger niveau of vul zelfgemaakte pasta met deze gerookte ricotta!

Plantaardige Blauwaderkaas

Een vegan blauwe kaas? Jazeker, en wat voor een! Deze ‘kaas’, op basis van cashewnoten, wordt in de plantaardige kaasmakerij van Max&Bien bereidt op ambachtelijk wijze. Zo wordt – net als bij blauwe kazen op zuivelbasis – gebruik gemaakt van Penicillium Roqueforti culturen en wordt de kaas tot wel 2 maanden gerijpt.

Deze plantaardige blauwaderkaas laat zich door de unami-smaak over het algemeen goed combineren met zoete begeleiders. Geniet van een plantaardige salade met peer en blauwe kaas, combineer het met brood en verse vijgen, of leg het kaasje naast druiven op de borrelplank!

 

KaasVerstand van

Deel je mening

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd