Verstand van Poulet Noir

De Verserij heeft verstand van vers, en dat zullen jullie weten ook! Dit keer vertellen we alles over Poulet Noir: een bijzonder (lekker) kippetje.

Poulet Noir

Parlez vous Français? Poulet Noir, een kip met donkere veren en gitzwarte poten, zie je niet overal. Deze ‘zwarte kip’ is van superieure kwaliteit en beschikt over het officiële Label Rouge certificaat. Dit Europees kwaliteitskeurmerk garandeert dat het fokken van de dieren voor het vlees aan zeer strenge eisen voldoet. Zo heeft de Poulet Noir een vrije uitloop, en geniet de kip een plantaardig dieet dat voornamelijk uit graan bestaat. Pas na minimaal 81 dagen te hebben rondgescharreld op de boerderij, mag de Poulet Noir worden geslacht. Een levensduur van 12 weken is nog steeds kort, maar het is in ieder geval ruim 2,5 keer zo lang als dat van een supermarktkip. Misschien maar goed ook; de leefomstandigheden van deze kippen zijn nog altijd erbarmelijk.  

Bijzonder gezond

Poulet Noir is puur genieten! De lange groeiperiode en het plantaardige dieet zorgen voor een kip met stevig, sappig en mager vlees. Kenners zeggen dat de smaak identiek is aan ‘de kip van vroeger’, maar wij spreken liever van nootachtig en bijzonder smaakvol. Bijzonder goed voor je is het eten van Poulet Noir trouwens ook: het vlees levert bouwstoffen die bijdragen aan een gezond lichaam. Denk aan eiwit, zink, vitamine B en ijzer. Reden genoeg om regelmatig op tafel te zetten dus.

Bereiden

Niets zo veelzijdig als kip. En dat geldt ook voor Poulet Noir! Braad een hele kip in de oven, of kies voor bereiding op de barbecue. Geen zin om te kluiven? De filets laten zich verwerken in vele gerechten, maar dankzij de voortreffelijke smaak volstaat een simpele bereiding op de grill.

Bewaren

Leg de verse Poulet Noir na ontvangst direct in de koelkast of diepvries. Rauwe kip is gekoeld 2 dagen te bewaren, kip die bereid is heeft in de koeling een houdbaarheid van 3 tot 4 dagen.

Verstand van

Deel je mening

Alle opmerkingen worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd