Als er een land is waar versproducten massaal worden omarmt, dan is het Thailand wel. Het gemiddelde Thaise gerecht zit boordevol verse groenten en kruiden. Én smaak! Zoet, zout, zuur en pittig zijn in deze groene groentecurry in perfecte harmonie.
Thaise Basilicum
Nog even over deze curry: naast de alom bekende Thaise smaakmakers - zoals limoen, palmsuiker, koriander en vissaus - is Thaise basilicum het ingrediënt dat deze roerbak zo ontzettend lekker maakt. De smaak van dit kruid is zoet en anijsachtig. Niet te vergelijken met, noch te vervangen door de Europese variant!
Zin in een klein Thais eetfestijn? Serveer deze curry dan met gamba’s en papapa nam yim on the side.
De Ingrediënten
(1 grote of 2 kleine porties)
1 eetlepel kokosolie
1 teen Knoflook, fijngehakt
Stukje Gember à 2 cm, geraspt
2 Bosui, witte deel fijngesneden
15 gram groene currypasta
200 gram Bimi, gehalveerd
200 gram Peultjes
50 gram groene aspergetips
1 kaffir limoenblaadje
10 gram Thaise Basilicum
30 gram kokosroom
1 eetlepel palmsuiker of kokosbloesemsuiker
3 theelepels vissaus
1 eetlepel sap van een Limoen
2 takjes Koriander, takjes en blaadjes fijngehakt
De Keukenhulpjes
Wok
Rasp
De Bereidingswijze
Verwarm de wok voor op hoog vuur. Smelt de eetlepel kokosolie in de pan, en fruit hierin de knoflook, gember en het witte deel van de bosui gedurende 3 minuten. Voeg de currypasta toe en bak deze mee tot de aromatische geur vrijkomt.
Voeg de gehalveerde bimi en de sugar snaps toe en laat ongeveer 3 minuten meebakken op middelhoog vuur. Voeg nu de aspergetips, kaffir limoenblad en Thaise basilicum toe, schenk de kokosroom in de pan en zet het vuur laag.
Breng tot slot de groentecurry op smaak met palmsuiker, vissaus, limoensap en verse koriander.