Nieuw: plantaardige zuivelvervangers van Provamel

Nederland is een zuivelland bij uitstek. Het consumeren van melk, kaas en yoghurt zit al sinds mensenheugenis ingebakken in onze eetcultuur. Maar wat als je liever geen, of minder zuivelproducten gebruikt? Omdat je gevoelig bent voor lactose, de impact van zuivel op het milieu je stoort, of omdat je voorkeur uitgaat naar een plantaardige leefstijl. Dan zijn er de heerlijke, biologische en plantaardige producten van Provamel om van te genieten.

De pionier van plantaardige zuivel

Provamel, een van oorsprong Belgisch bedrijf, is pionier op het gebied van plantaardige vervangers voor zuivel. Waar steeds meer merken zuivelalternatieven aanbieden, doet Provamel dat al sinds 1983. En hoe! Net als De Verserij, gelooft Provamel in een wereld waar biologisch, lokaal en puur voedsel de norm is. Waar korte lijntjes met de boeren en duurzaamheid hand in hand gaan. En waar zowel maker als consument dicht bij de oorsprong, ver weg van genetische manipulatie blijft.

Heerlijke, biologisch en plantaardig

Provamel maakt overheerlijke producten op basis van biologisch gecertificeerde haver, soja, noten, kokos en rijst. Afhankelijk van het eindproduct, worden deze geroosterd, gemalen en gemixt met water en een geringe hoeveelheid andere pure ingrediënten. Zeezout en agavesiroop bijvoorbeeld, maar ook yoghurtculturen en natuurlijke bindmiddelen. Kunstmatige zoetstoffen, kleurstoffen of ingrediënten waarvan je de naam niet kunt uitspreken? In de producten van Provamel komen die er in geen geval in.

Plantaardig proosten met Provamel

In tegenstelling tot het overweldigende merkaanbod zuivelalternatieven in de supermarkt, houden wij de keuze beperkt: De Verserij kiest vol overgave voor Provamel. En dat is prettig, want zo weet je dat je automatisch voor het beste product kiest. In de online schappen van onze supermarkt liggen verschillende plantaardige desserts en drinks te wachten om uitgeprobeerd te worden. Amandeldrink zonder toegevoegde suiker, bijvoorbeeld. Proost, op een (meer) plantaardige toekomst!

 

 

 

 

 

DrankDrinkNieuwProvamelVeganZuivel

Leave a comment

All comments are moderated before being published