Er gaat niets boven ontbijten met een stapel luchtige pancakes. Zeker niet als het om deze variant gaat! Double pindakaas pancakes met fluweelzachte frambozen zijn dé manier om de dag vol energie te beginnen.

Perfecte pindakaas

Huisgemaakte 100% pindakaas heeft de hoofdrol in dit recept. De vliespinda’s  worden door ons vers gebrand en verwerkt tot dit veelzijdige product. Het resultaat is een pindakaas met een superieure smaak en dito structuur. Perfect om te gebruiken in dit recept! En omdat ‘ie zo lekker is, hebben we de verse pindakaas verwerkt in zowel het beslag als in de saus die we over de pancakes gieten: dubbel genieten!

De Ingrediënten (2 grote of 4 kleine porties)

• 40 gram Ongezouten Roomboter
• 80 gram 100% Pindakaas
• 180 gram Biologisch Lemairemeel
• Snufje zout • 1 theelepel bakpoeder
• ½ theelepel baking soda
• 2 Eieren
• 380 gram Boeren Karnemelk
• 15 gram 100% Pindakaas
• 85 gram vloeibare honing
• Frambozen

De Keukenhulpjes

• Steelpan
• Zeef
• 2 Mengkommen
• (Pannen)koekenpan met anti-aanbaklaag

De Bereidingswijze

1. Zorg ervoor dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Smelt (in een steelpan) de ongezouten roomboter op laag vuur, voeg de pindakaas toe en roer tot een geheel. Zeef boven een kom het lemairemeel met het zout, de bakpoeder en baking soda. Klop in andere kom de eieren los met de karnemelk, en voeg het boter-pindakaas mengsel toe. Voeg de ‘natte ingrediënten’ toe aan de kom met het meel, en meng tot een glad beslag. Let op: mix niet te lang, kleine klontjes zijn zelfs gewenst!

2. Verhit een (pannen)koekenpan op middelhoog vuur tot deze goed heet is, vet deze in met kokosolie of ghee en schep met behulp van een soeplepel beslag in de pan. (In een grote koekenpan kun je 3 pancakes tegelijk bakken.) Zet vervolgens het vuur laag en wacht tot er belletjes aan het oppervlak verschijnen. Keer de pancakes om en bak nog 2 minuten. Bak zo alle pancakes tot het beslag op is.

3. Maak ondertussen de saus. Smelt de pindakaas in een steelpan op laag vuur. Voeg de honing toe en laat – onder af en toe roeren – iets indikken.

4. Stapel de pancakes op een (warm) bord, schenk de saus over de pancakes en garneer met de frambozen. Serveer direct.