Fusion Pizza Het leven zit vol lastige keuzes. Zoals het kiezen tussen een Italiaanse- of een Turkse pizza. Maar waarom zou je? Deze Fusion Pizza brengt het beste van twee werelden samen: een échte Italiaanse bodem en het authentiek Turkse gehaktmengsel dat wordt gebruikt op de zogenaamde lahmachun. Behalve érg lekker, is deze Fusion Pizza ook nog eens heel eenvoudig te maken. De enige moeite zit ‘m in het maken van de topping, maar ook dat is eigenlijk zo gebeurd. We gebruiken lamsgehakt van boerderij Boerhoerst (beter dan dat kun je niet vinden) en San Marzano tomaten als zoete tegenhanger van het smaakvolle vlees. Wedden dat deze pizza bij iedereen aan tafel in de smaak valt? De Ingrediënten • 4 medium pizzabodems • Scheutje olijfolie • 1 ui, fijngesneden • 1 rode paprika, fijngesneden • 2 San Marzano tomaten, fijngesneden • 1 eetlepel tomatenpuree • 1 eetlepel Turkse paprikapuree • 500 gram Texels lamsgehakt • handvol platte peterselie, fijngehakt • 1 theelepel zout • 1/2 theelepel peper De Keukenhulpjes • Oven • (Pizza)bakplaat • Koekenpan • Bakspatel • Mengkom • Keukenmachine of staafmixer De Bereidingswijze 1.Verwarm de koekenpan op middelmatig vuur, giet een scheutje olijfolie toe en fruit de ui aan. Voeg - wanneer de ui glazig is - de paprika en tomaat toe, en laat het geheel 3 minuten bakken. Roer vervolgens de tomaten- en paprikapuree door het groentemengsel en bak deze kort mee. Haal het mengsel uit de pan en maak deze fijn met een keukenmachine of staafmixer. 2. Zet de oven aan op 220 graden en leg een belletje bakpapier op de bakplaat. Verwarm de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur, bak het lamsgehakt rul en voeg het groentemengsel toe. Breng tot slot op smaak met peper, zout en verse peterselie. 3. Leg een pizzabodem op de bakplaat en verdeel een kwart van het mengsel over het oppervlak, maar laat de randjes vrij. Bak de pizza 5 minuten in de voorverwarmde oven en herhaal dit tot alle bodems belegd en afgebakken zijn. Serveer eventueel met extra peterselie, sla, tomaat, komkommer en gesneden ui.