Je kunt er niet omheen dat onze groenten afkomstig zijn uit de bio(dynamische) landbouw. Dat zie je, dat proef je. De telers van ons groente en fruit besteden alle aandacht aan de voedingsbodem waar de gewassen groeien. Zonder sterke bodem namelijk geen smaakvolle en gezonde producten. De kracht van de bodem Zeker in het najaar, wanneer je weerstand wel wat ondersteuning kan gebruiken, is gezond eten super belangrijk. Deze zoetpittige soep zit vol bio(dynamische) groente en ontstekingsremmende specerijen. Zonder twijfel de krachtigste boost voor je gezondheid! De Ingrediënten • 1 eetlepel Olijfolie • 1 Rode peper • 1 Ui • 6 cm Gemberwortel • 6 cm Kurkuma • 2 teentjes Knoflook • 1 Flespompoen (ongeveer 750 gram) • 250 gram biologische regenboog peen • 1 Sinaasappel • 1 liter groentebouillon • 100 mililiter kokosmelk • Peper en zout, naar smaak • 200 gram Shiitakes • Drupje olijfolie • Snufje zout • Thaise Basilicum De Keukenhulpjes • Dunschiller • Bakblik • Bakpapier • Oven • Soeppan met dikke bodem • Staafmixer of Blender • Mengkom De Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Schil de flespompoen met een dunschiller en halveer deze over de lengte. Verwijder de zaadlijsten en leg beide pompoenhelften op een bakplaat met bakpapier. Was de peen, dep deze droog en leg deze naast de pompoen op de bakplaat. Besprenkel de groenten met olijfolie en plaats 45 minuten de oven, of tot je deze eenvoudig met een vork kunt inprikken. 2. Snipper de ui en hak de gember, kurkuma en knoflook fijn. Ontdoe de rode peper van de zaadlijsten en snijd deze in dunne reepjes. Pers de sinaasappel en vang het sap op. 3. Verhit een scheutje olijfolie in de pan en fruit de ui aan. Voeg dan de gember, kurkuma, knoflook en rode peper toe en bak alles – onder af en toe roeren – 5 minuten. Voeg tot de geroosterde flespompoen, wortel, sinaasappelsap, bouillon en kokosmelk toe en pureer alles in de blender (of gebruik een staafmixer). Proef, en breng eventueel op smaak met peper en zout. 4. Verwarm voor de knapperige shiitakes de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd de paddestoelen in dunne reepjes en meng deze in een kom met een beetje olie en zout. (Gebruik niet teveel olie, dit maakt de shiitake zompig in plaats van knapperig.) Verdeel de reepjes over een vel bakpapier en bak ze 10-15 minuten in de oven. 5. Schep de soep in kommen en maak af met knapperige shiitakes en Thaise basilicum.