Wij van De Verserij zijn best te porren voor culinaire hoogstandjes op basis van 37 elementen. Maar soms, soms is less toch echt more. Met slechts 4 ingrediënten tover je zó waanzinnige flapjacks uit je oven.

Best of British

Flapjacks zijn voor de Britten onlosmakelijk verbonden aan ‘afternoon tea’. De lekkernij heeft iets weg van een havermoutreep, maar dan wel eentje die alle soorten uit de supermarkt overtreft. Havervlokken en roomboter van de beste kwaliteit geven deze flapjacks een onweerstaanbare structuur en dito smaak!

De Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden (180 hetelucht) en bekleed de bakvorm met een velletje bakpapier.

2. Zet de steelpan op laag vuur. Smelt de boter en voeg suiker en de honing (en eventueel het zout) toe. Laat deze al roerend volledig in elkaar oplossen.

3. Voeg de havervlokken toe aan de pan. Roer goed, net zolang tot alle havervlokken bedekt zijn met een laagje van het boter-honing mengsel.

4. Verdeel de inhoud van de pan over de bakvorm en druk deze aan met de bolle kant van een lepel. Probeer de bovenkant zo gelijkmatig mogelijk te maken. Dit zorgt voor een gelijkmatige garing en een mooi bakresultaat.

5. Plaats de bakvorm in de oven en bak de flapjacks naar wens: 15 minuten voor zacht en chewy, 25 minuten voor hard en crunchy. Laat het baksel afkoelen in de vorm en snijd met een scherp mes in repen of vierkanten.