Licht, makkelijk en gezond: deze pittige pastasalade met dressing van geroosterde knoflook is het allemaal. Eet deze vegetarische salade eet als lunch, of zet me op tafel bij de volgende barbecue. Een dampend bord pasta kan altijd nog, toch? Smaakvolle dressing Deze salade valt bij iedereen in de smaak omdat we voor dit recept een aantal all time favourites gebruiken, zoals rucola en Parmezaanse kaas. Maar het echte geheim van deze salade is de dressing van geroosterde knoflook, balsamico en olio extra vergine al peperoncino. Niet te versmaden! De Ingrediënten (voor 2 à 3 personen) • 240 gram Gnocchi Sardi • 2 Rode Paprika • 2 theelepels Extra Virgin Olijfolie • Halve bol Knoflook • 40 gram Stilla Olijfolie Rode Peper • 20 gram UnOlivo Balsamico azijn • 5 gram sap van Limoen • 20 Chalkidika Olijven Zwart • 50 gram Rucola • Snuf zout en zwarte peper • Parmezaanse Kaas De Keukenhulpjes • Oven • Bakplaat • Bakpapier • Aluminiumfolie • Kookpan • Kommetje • Garde • Fijne rasp De Bereidingswijze 1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten, leg de paprika’s op een bakplaat met een vel bakpapier en besprenkel ze met 2 theelepels olijfolie. Wikkel de halve bol knoflook in aluminiumfolie, leg deze naast de paprika’s en plaats de bakplaat in de oven. Rooster de paprika’s in de oven tot ze zwart geblakerd zijn en de knoflookteentjes zacht zijn (dit duurt zo’n 30 tot 40 min). 2. Zet een pan water op het vuur, voeg een flinke hoeveelheid zout toe en kook hierin de gnocchi sardi gaar (13 min). Druk ondertussen de zachte puree uit de teentjes geroosterde knoflook en meng deze met de Stilla Olijfolie, balsamicoazijn en het limoensap in een kommetje. Giet de gnocchi sardi af, voeg deze toe aan een mengkom en schenk direct de dressing over de warme pasta. Rasp de kaas boven de kom, roer het geheel voorzichtig door en breng op smaak met zout en peper. 3. Was de rucola, snijd de ontvelde geroosterde paprika’s in dunne reepjes en de olijven in plakjes. Meng de gekookte pasta met deze ingrediënten en dien lauwwarm op, of plaats de pastasalade in de koelkast om deze later koud te serveren.