Prachtig om te zien, een feestje om te eten. Wát is deze lauwwarme salade met krokant geroosterde spruitjes, granaatappelpitjes, pistache en Parmezaanse kaas een fantastisch gerecht! Lekker als lunch, maar ook zeker feestelijk genoeg om als voor- of bijgerecht te serveren op de kersttafel. Het gezonde van onze spruitjes Waar de moderne landbouw flink aan de spruit heeft geknutseld, is het de bio(dynamische) landbouw die de oorspronkelijke variëteit nog steeds in ere houdt. Gelukkig maar, want er zijn weinig dingen gezonder dan biologische spruiten. Een superfood van eigen bodem, waarmee je op een smakelijke wijze je weerstand op peil houdt! De Ingrediënten •200 gram Spruiten •1 eetlepel Olijfolie •3 handjes veldsla •halve Granaatappel •2 eetlepels geroosterde, gezouten pistache •Parmezaanse kaas (hoeveelheid naar smaak) •Peper en zout •Olijfolie met citroen De Keukenhulpjes •Mengkom •Oven •Bakplaat •Fijne rasp De Bereidingswijze 1.Verwarm de oven voor op 200 graden. Maak de spruiten schoon, halveer deze en voeg ze toe aan een mengkom. Giet de olijfolie in de kom, en hussel totdat alle spruiten zijn bedekt met een laagje olie. Verdeel de spruiten over een bakplaat, en bak ze 25-30 minuten in de oven. 2.Bereid intussen de rest van het gerecht voor. Verwijder de pitjes uit de granaatappel, hak de pistaches iets fijn en rasp de Parmezaanse kaas. 3.Verdeel de veldsla over twee borden en schep hier de geroosterde spruitjes op. Voeg vervolgens de granaatappelpitjes en de pistache toe en maak de salade op smaak met Parmezaanse kaas, peper en zout en citroenolie.