Wie zich ook maar een klein beetje verdiept in de Italiaanse keuken, komt er al snel achter dat deze vele malen verder rijkt dan Insalata Caprese en Spaghetti alla Carbonara. Neem Tagliata, in Italië onbetwist een van de populairste vleesgerechten. Eén keer proeven, en je begrijpt waarom!

Tagliata di..

Tagliata is de Italiaanse benaming voor ‘in plakjes gesneden’. Oorspronkelijk wordt het gerecht gemaakt van rundvlees, hoewel er ook varianten zijn van gevogelte, vis of tofu. Deze tagliata blijft dicht bij het origineel - bavette, een bijzonder stuk rundvlees, vormt namelijk de basis van dit succesrecept! Wij eten deze Italiaanse klassieker het liefst met geroosterde cherrytomaatjes en knapperig zuurdesembrood.

De Keukenhulpjes

• oven
• bakpapier
• barbecue/grillpan
• aluminiumfolie

De Bereiding

1.Verwarm voor de tomaatjes de oven voor op 140 graden (120 hetelucht). Meng de knoflook met de olie en balsamicoazijn in een kleine kom. Leg de gehalveerde tomaatjes (met de snijkant naar boven) op een bakblik met bakpapier. Verdeel het olie/azijn mengsel over de tomaatjes, breng op smaak met peper en zout en plaats 1 uur in de voorverwarmde oven.

2. Breng de bavette op kamertemperatuur. Steek de barbecue aan, of verhit een grillpan op hoog vuur. Gril de bavette medium rare (kerntemperatuur 52 graden) en laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Breng op smaak met peper en zout.

3. Snijdt de bavette (tegen de draad in) in dunne plakken. Serveer met de geroosterde tomaatjes, rucola en zuurdesembrood.