Het klinkt misschien gek; eten laten rotten om het langer houdbaar te maken. Toch is dat precies wat er bij fermenteren gebeurt. En hoewel het proces vandaag de immens populair is, wordt het al sinds mensenheugenis toegepast. De Verserij is niet vies van een beetje rottigheid. Naast de verlengde houdbaarheid, betekent fermentatie namelijk ook: extra smaak!

In dit recept komen drie gefermenteerde producten uit ons assortiment samen: zuurdesembrood, kimchi en een heuse plantaardige ‘boter’. Het resultaat? Een vegan toast die je zelfs de variant met avocado doet vergeten!

De Ingrediënten
(voor 2 toast, 1 grote of 2 kleine porties)

• 2 sneetjes Volkoren Desem klein
• 100 gram Kimchi Kraut
• 50 gram Fermented Butter
• Peper en zout naar smaak
• 2 Bosuien
• 1 Limoen
• 3 takjes Koriander
• 1 eetlepel sesamzaad

De Keukenhulpjes

• Keukenmachine met mengkom of staafmixer
• Broodrooster, oven of airfryer
• Klein kommetje

De Bereidingswijze

1. Gebruik de keukenmachine of staafmixer om de Kimchi Kraut en de Fermented Butter tot een gladde mengsel te blenden. Proef, en breng naar wens op smaak met peper en zout.

2. Snijd de bosuien fijn, en doe deze samen met de blaadjes van de koriander in een kleine kom. Halveer de limoen, en voeg een scheutje sap toe aan het mengsel van bosui en koriander.

3. Rooster de boterhammen en besmeer deze rijkelijk met de kimchi boter. Maak de toast af met de mix van bosui, koriander en citroen en bestrooi tot slot met sesamzaad.