Vijf minuten en een gelijke hoeveelheid ingrediënten - meer heb je voor deze heerlijke salade niet nodig. De combinatie van aardbeien, basilicum en balsamico is an sich al lekker, maar de toevoeging van geitenkaas maakt het magisch!

Over magie gesproken: de G-oat Cheese die we in deze salade gebruiken! Max&Bien - de Amsterdamse plant-based cheese experts - zijn er in geslaagd een variant te ontwikkelen die nauwelijks van echt is te onderscheiden. Zacht, romig en betoverend lekker. Wedden dat je er geen genoeg van kunt krijgen?

De Ingrediënten

• 500 gram Aardbeien
• 75 gram G-oat Cheese
• Enkele blaadjes Basilicum
• 1 eetlepel Unolivo Balsamico Azijn (of balsamico siroop*)
• Zwarte peper
• Optioneel: Malden zeezout vlokken

De Bereidingswijze

1. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en pluk de blaadjes van de takjes basilicum. Snijd de aardbeien in schijfjes en bijna alle basilicumblaadjes in dunne reepjes. Houd een paar blaadjes apart om de salade mee te decoreren.

2. Meng de aardbeien met de reepjes basilicum en leg deze in een diep bord. Verbrokkel de G-oat Cheese over de salade en besprenkel deze met de balsamico(siroop). Maak de salade af met zwarte peper en de optionele zoutvlokken.

*Balsamico siroop kun je eenvoudig zelf maken door 200 ml Balsamico azijn met 1 theelepel suiker aan de kook te brengen en op laag vuur iets in te laten te dikken.